sammanyajag.blogg.se

Här skriver jag om livet som fru och tvåbarns mamma. Hur det går kombinera med att ha en reumatisk diagnos. Inget är för pinsamt eller för tråkigt att ta upp.

Ring nu då!

Kategori: #reumastim, #spondartrit, Allmänt

Var till reumatologen för snart två veckor sen för en undersökning då det var ett bra tag sen sist. Nu undersöktes jag noggrant med ultraljud för att se om jag har några aktiva inflammationer på mina stora problemområden. 
Fotled och knä syntes det ingenting på. Handleden hade lite för mycket ledvätska och armbågen visade en liten aktiv inflammation. 
Anledningen till att jag har så ont beror mest troligt på att det antingen blivit skador på skelettet eller att det inte syns på ultraljud.
Det fanns en relativt ny medicin som jag kanske skulle få, men den skulle visst jobba mera mot aktiva inflammationer, så på grund av att hon inte hittade så mycket så skulle min läkare rådfråga några kollegor och återkomma under veckan. 
Det var alltså förra veckan, nu har det gått ytterligare en utan att jag hört något.
Känns som att mycket av min tid går ut på att vänta på svar från olika ställen.
Men, jag ska inte lägga onödig tid på att spekulera, antingen får jag testa den eller inte. Bara vänta tills ett besked kommer.
 
Lite roligare är att jag fått ytterligare tre månader på YouCall. Och att jag jobbar nästan 75% fortfarande. Inte utan att jag får kämpa lite och pusha mig själv, men än ger jag mig inte!
 
Fick denna underbara blomma av Ronny förra veckan 🥰