sammanyajag.blogg.se

Här skriver jag om livet som fru och tvåbarns mamma. Hur det går kombinera med att ha en reumatisk diagnos. Inget är för pinsamt eller för tråkigt att ta upp.

Detta är jag!

Kategori: #reumastim, #spondartrit, #styrka, Allmänt

Nu kommer ett inlägg jag inte visste om jag skulle våga publicera.

Efter den senaste tidens viktnedgång så har kroppen ändrats. Den har fått en annan form, vissa delar har blivit mindre, andra lösare och hängiga. Jag har haft svårt att acceptera vissa förändringar och har det fortfarande, men då försöker jag tänka på vad det är som gjort att jag ser ut som jag gör idag.
Två underbara barn har min kropp burit.
30 kilo har först lagts på och sen jobbats bort.

Så inte nog med att jag jobbar med att acceptera min värk, jag jobbar stenhårt på att gilla min "nya" kropp utvändigt också.
Men jag känner att jag har kommit en bra bit på vägen.
Vågar visa mig i bikini på stranden är ett stort steg och nu delar jag det med alla er.
Så, helt ocensurerat och ingen retuschering, här är jag!

Inför sommaräventyret

Kategori: Allmänt

Nu är det bokat och klart. I början av augusti kommer vi åka med våra vänner Sanna och Jörgen till Adolfström och ta en dagsvandring i fjällen. En tur som kallas Far och flyg, ni kan läsa om den här: http://www.fjallflygarna.se/far_flyg/
 
Vi blev så peppade efter vi bokade turen igår att vi träffades idag också. 
Vi tog med oss barnen och åkte till ett ställe utanför Piteå där vi klättrade i lite blandad terräng. 
Jag fick ta packningen för att känna på hur det känns med vikten och jag är glad att jag testade. Märkte att det är extremt viktigt med rätt inställning och att den sitter rätt. 
Axlarna fick ta den mesta vikten och det var inte så jätteskönt. Ska prova mig fram lite mera för att se om det går underlätta lite grann.
Skorna var nästa grej som skulle utvärderas. Har ett par kängor som knappt är använda men dom köptes när jag gick högstadiet så dom har ändå några år på nacken. När vi gick efter stigen så kändes dom bra, sköna för foten och fotleden. Men när det började luta och var mera ojämt på marken så tog skons kant rakt mot min onda fotled. Då jag är svullen och konstant har ont i foten så är det väldigt viktigt att dom sitter bra.
Är glad att vi bestämde oss för att kolla dom redan idag då jag inte hade klarat av en längre vandring med dom på fötterna.
Nu måste jag inhandla ett par sköna vandringskängor som jag även ska hinna gå in. Har kollat runt lite på nätet och hittade ett par som lät bra med högre skaft, men tyvärr var dom slut i affären och jag vet inte om jag vågar besälla utan att prova. Jag får gå på skojakt helt enkelt. Har ni några tips på sköna kängor så är allt välkommet. 
 
Känner mig riktigt peppad och mentalt redo för en ny utmaning efter berget vi besteg på Rhodos. 
Det berget var ca 300 meter och det vi ska uppför i augusti är 1092 meter så det blir ett ordentligt test.
Skönt också att barnen får vara hos farmor och farfar så jag får lägga all energi och fokus på mig.
Våra resekamrater är nog lika peppade så detta ser jag fram emot riktigt mycket. Med lite skräckblandad förtjusning, men känslan man får efter man klarat nått sånt här kommer vara så skön.
 
Med packad väska och dom rätta kläderna
 

Bort med det negativa

Kategori: #reumastim, #spondartrit, Allmänt

Fy vad det blåser idag. Ligger i soffan och har svårt att hitta ett ställe på kroppen som inte värker.

Jag har märkt att när jag har såhär ont så vandrar jag lätt längre fram i tiden.
Tänker på det jag vill göra och börjar ifrågasätta hur tusan jag ska klara av det. Jag bygger upp ett scenario där jag inte klarar något alls och där mitt självförtroende sjunker radikalt.
Men det är det här jag jobbar med nästan varje dag. Att stärka mig själv psykiskt och bygga mig stark mentalt.
Det är ett heltidsjobb som jag har kvar hela livet, men det är ett jobb som vilket annat som helst. I början vet man inte riktigt hur man gör, men man lär sig eftersom och det blir lättare.
Vill visa och dela med mig av att även om jag verkar stark och glad så är detta nått jag jobbar med mer eller mindre varje dag. Det finns bättre och sämre dagar och idag är en sämre så jag får jobba extra mycket med positiva tankar. Men jag ger mig inte, har så mycket roligt att se fram emot som kommer få ett eget inlägg snart.